Pistokkaat

Pistokkaiden myyntiaika on keväästä riippuen huhtikuusta kesäkuun loppuun. Ennakkomyynti on käynnissä marraskuusta huhtikuuhun. Käsittelemme toimitukset tilausjärjestyksessä, kun istutuskausi alkaa. 

Myymme pistokkaita Pajutilalla viljellystä koripajusta, siperianpajusta, punapajusta ja vakkapajusta. Katso lajien tarkemmat kuvaukset tästä

Koot ja hinnat: 50 kpl/15 €  

Pajutilaukset: mieluiten puhelimitse, p. 0400 784 300/Esko Marjamäki tai vaihde 03 3771 301/Esko Marjamäki.

Toimitus: nouto tilalta tai toimitus Matkahuollossa, niin että vastaanottaja maksaa postikulut 

Pistokkaiden istutusohje:

Paju istutetaan haarattomista pistokkaista, joiden pituus on 20 cm. Pistokkaan tulee olla elävä ja se juotetaan ennen istuttamista eli pidetään vedessä vähintään vuorokauden verran – ei kuitenkaan niin kauaa, että juuret ilmestyvät. Pistokas painetaan maahan niin, että siitä jää näkyviin n. 5 cm. Apuna voidaan käyttää istutuspiikkiä, mutta reikä ei saa olla liian iso pistokkaalle ja maan tulee tiivistyä hyvin pistokkaan ympärille. Taimiväli on n. 20 cm, riviväli riippuu paljon pajun korjuutavasta. Isompia käytäviä tulee jättää viljelyalueelle sadonkorjuuta varten. Alkuvaiheessa taimia on hyvä kastella, mutta se ei ole välttämätöntä. Jos on kyse isoista viljelyaloista, maapohja kannattaa tutkituttaa ja parantaa pajulle sopivaksi.

Pistokkaiden istutusohje pdf