Estradilla

Pajutilan vanha, kunnostettu tansssilato toimii nykyään tunnelmallisena näyttely- ja tapahtumatilana. Marjamäen ladossa on järjestetty latotansseja jo 60-luvulta saakka ja perinne herätettiin henkiin vuonna 2001 ladon kunnostamisen myötä. Latotansseja tanssitaan edelleen muutaman kerran kesässä ja hanurimusiikki soi useasti Isä-Topin toimesta omaksi ja vieraiden iloksi.

Latotansseja ja musisointia Hanuri-Topin tiellä

Osoitekin jo kertoo, että musiikki liittyy olennaisena osana Marjamäen Pajutilan historiaan. Hanuri kuuluu tilan peruskalustoon siinä missä lapio ja kirveskin. Jos soittohaluisen vieraan sormet kovasti syyhyävät voi soittopelin kanssa nousta estradille kokeilemaan, miten vanhan ladon akustiikka toimii.

Hanurimusiikki on soinut tilalla jo kahden sukupolven ajan Toivo ja Topi Marjamäen toimesta ja suvusta löytyy enemmänkin ammatti- ja harrastelijamuusikoita. Pajutilan isäntä Esko Marjamäki on vanha rumpalikonkari legendaarisessa Nolo & Rähjä -yhtyeessä, joka on perustettu 70-luvulla manserockin aikaan ja aitoon manserockin henkeen ja joka keikkailee yhä tänäkin päivänä. Esko on myös Pöytärummutuksen Suomen mestari 2003.

30-luvun kädenjälkeä

Ladossa näkyvät 30-luvun kädentaidot ja rakentamisen malli, suunnitelma oli korkeintaan Klubi-askin kannessa, jos siinäkään, mutta pystyssä on ja pysyy. Myös pääskyset ovat hyväksi havainneet sen ajan arkkitehtuurin, on ilo seurata niiden ahkeraa pesänrakentamista ja poikasten kasvatusta koko pitkän kesän.

Tutustu ladon historiaan.