Kirjoja pajun punonnasta

Marianne Mortensen: Pajunpunonta
Alansa perusteokseksi tunnustettu Pajunpunonta esittelee johdonmukaisesti erilaiset punontatekniikat ja etenee monipuolisiin pajutöihin. Kirjan opastuksella voi punoa niin leipäkoreja ja parvekelaatikoita kuin kukkien tukikehikoita ja koriste-esineitä. Teoksessa on myös vaativampia töitä: aitoja, tuoleja ja pajutaidetta.

Minna Koskinen, Anelma Savolainen: Suomalainen pajutyökirja
Suomalaisessa pajutyökirjassa annetaan perustiedot luonnonvaraisen pajun keruusta, käsittelystä ja punonnasta sekä esitellään tarvittavat työvälineet. Havainnollisten valokuvien, vaiheittain etenevien piirrosten ja erilaisten punontatekniikoiden avulla opit valmistamaan pajuesineitä puutarhaan ja kodin sisustukseen. Kirja soveltuu sekä kurssikirjaksi että itseopiskeluun ja tarjoaa haasteita kokeneemmillekin taitajille!

Sari Saarikoski: Kaislakranssista heinähelmeen
Kaislakranssista heinähelmeen -kirja esittelee uusia ja ikivanhoja käsityömenetelmiä, joiden avulla voi valmistaa oivallisia käyttöesineitä ja upeita koriste-elementtejä. Materiaalina käytetään heinää, olkea, kaislaa, pajua, tuohta, juuria ja pärettä. Havainnollinen nelivärikuvitus sekä yksityiskohtaiset ohjeet opastavat lukijaa vaihe vaiheelta. Lisäksi jokaisesta materiaalista esitellään keruu- ja käsittelyohjeet.

Vibe Gro: Elävät pajutyöt
Elävät pajutyöt -teoksen avulla voi tehdä pihalleen pajuaidan, portin, huvimajan, elävän pajupallon tai vaikkapa labyrintin, joka kasvaa ja viheriöi. Yksityiskohtaisten ohjeiden ja innostavien kuvien avulla elävien pajurakenteiden tekeminen ja hoitaminen on helppoa ja hauskaa.